CSV 2 VERLIEST VAN DORDRECHT 2 MET 2-6

Vrijdag 18 december speelde CSV2 de vierde wedstrijd tegen Dordrecht2. Ook hier was er weer een groot rating verschil in ons nadeel.
Jaap kreeg vanuit de opening enigszins initiatief maar om voortgang te kunnen boeken zou hij te veel risico moeten nemen en daarom nam hij een remise aanbod aan. Arjan en Ton Slagboom rokeerden beiden lang,  zijn tegenstander kon een koningsaanval opzetten terwijl Arjan zijn koningsvleugel niet goed kon ontwikkelen. De 2 verbonden vrijpionnen die Arjan op de 6e rij kreeg bleken krachteloos terwijl Ton Slagboom een kwaliteit won en het snel kon afmaken. Richard had een rustige opbouw waarbij hij de druk op het centrum zo ver kon opvoeren dat zijn tegenstander materiaal verloor. Walter op bord 4 speelde tegen Iwahn Apon. Iwahn speelde de opening niet goed en Walter stond toen zeer goed. De partij vergde veel tijd (na 11 zetten al meer dan een uur verbruikt). Walter probeerde zijn aanval op de niet gerokeerde koning te bekronen met een stukoffer. Helaas was zijn vervolg niet goed en bleef hij een stuk achter. Rob kreeg een gevaarlijk aanval op zijn koning. Zijn tegenstander bezat het loperpaar. Een kwaliteitsoffer op de h-lijn brak zijn verdediging. Invaller Harry speelde een gelijk opgaande partij. Ben Sitton offerde een pion en pleegde daarna een schijnstukoffer. De stelling was daarna onduidelijk waarbij Harry de beste kansen leek te hebben. Helaas kon hij er niet meer dan remise uithalen. Johan met zwart had weer eens een zeer slechte loper en kon uiteindelijk een inval in zijn stelling niet voorkomen. Thomas kwam slecht uit de opening en verloor een pion waarbij zijn tegenstander ook nog eens een sterk initiatief behield.  Thomas kon daarom zijn stelling niet houden.