CSV2 MIST KANSEN IN PAPENDRECHT TEGEN PASCAL1

Omdat Mark en Walter verhinderd waren viel Hans in op bord 6 en ik op bord 4.

Doordat ik zelf speelde kon ik de andere partijen niet echt volgen. Op bord 1 speelde Jaap de opening sterk en kwam een pion voor. Op een gegeven moment dacht Jaap ten onrechte dat hij een pion van Peter Kuijpers niet kon tegen houden en gaf hij in een betere positie op. Arjan op bord 2 werd sterk onder druk gezet en kwam een stuk tegen 2 pionnen achter. Hij kon zijn koningsaanval daarna niet sterk genoeg maken. Richard op bord 3 won een toren eindspel. Ik speelde een manouvreer partij, verzuimde om initiatief over te nemen maar Bert Terlouw kon er niet door heen komen en besloot toen tot een riskant kwaliteits offer waarvan ik gezien had dat dat gunstig voor mij was. Helaas nam ik toen niet de tijd om de stelling even afstandelijk te bekijken waarna ik door enkele slechte zetten 2 pionnen achter kwam. Door een leuk eeuwig schaak kon ik remise houden. Op bord 5 speelde Rob remise, hij zei me wel te genieten in de 1e klasse.Hans op bord 6 kon een kwaliteit winnen maar blunderde en raakte een stuk achter. Johan speelde na zijn slechte ervaringen in de eerste 2 ronden voorzichtig naar een remise. Thomas had naar eigen zeggen een rotpartij. 5 1/2 – 2 1/2.