CSV2 niet opgewassen tegen Shah Mata1 2-6

Vrijdag 9-10 was onze eerste wedstrijd in de 1e klasse tegen het op papier een stuk sterkere Shah Mata (1763 tegen 1886). Het werd, naar mijn weten, de eerste nederlaag sinds ruim 3 jaar.

Op bord 1 speelde ons nieuwe teamlid Jaap Rusch tegen Bram Steijn. Na een rustige opening kwam Jaap’s dame midden op het veld te staan. De dame had hier op een gegeven moment niet alleen tot taak een paard te beschermen maar ook zich zelf. Dit bleek niet houdbaar.

Arjan op bord 2 speelde een veel belovende aanvallende partij, maar Rene de Lange wist de aanval te blokkeren en toen Arjan een pion achter kwam in een slechtere stelling kon Arjan opgeven.

Op bord 3 speelde ons nieuw lid Richard van Herk. Zijn tegenstander kon een onaantastbare loper op e6 zetten. Deze verhinderde effectief tegenspel. Uiteindelijk kan John Onderdelinden via de h-lijn het afmaken.

Op bord 4 Mark tegen David Mesman. Al snel werden de dames geruild. David offerde een kwaliteit tegen een paard en pion waardoor hij een verbonden vrij-pion kreeg op b7. Toen zijn c- en b-pion oprukten kon Mark mede door zwakke pionnen op de koningsvleugel het niet houden.

Rob op bord 5 tegen John la Gordt Dillie kreeg een gedrongen stelling waarbij hij loerde op kansen. In een slechtere stelling offerde Rob een kwaliteit, die niet werd aangenomen. Daarop offerde Rob ook zijn andere kwaliteit. Zijn stelling leek niet te houden maar toen gaf zijn tegenstander een toren weg.

Walter op bord 6 kreeg tegen Roel Warnink een geïsoleerde d-pion die veranderde in hangende c- en d-pion waarbij de c-pion en zijn a-pion zwak waren. De uiteindelijk remise was welkom.

Johan Bos, ons andere nieuwe lid blunderde in de opening waaardoor Theo vd Sluis het schijnoffer op f7 kon plegen. Hierdoor was een rokade niet meer mogelijk. Zijn tegenstander speelde het niet zo heel sterk waardoor Johan met knap verdedigen tegenspel kreeg. Helaas kon Johan dit door tijdnood niet verder uitbouwen en verloor hij.

Thomas op het 8e tegen Hans van Calmthout had een partij waarbij alles zich afspeelde rond de open b-lijn. Toen Hans remise voorstelde in een voor Thomas mindere stelling nam hij dit aan.

Ik denk dat voor ons team nog van alles mogelijk is en hoop dat de teamleden uitkijken naar de volgende uitdagingen.