CSV 4 gaat goed van start tegen Barendrecht/IJsselmonde

Sinds lange tijd hebben we als CSV weer een vierde team. Door de nieuwe leden in het eerste en tweede, is dit team ook gewoon een goed team waar tegenstanders rekening mee moeten houden. In dit team zullen gedurende het seizoen ook jeugdspelers ervaring op kunnen doen in de externe competitie.

Op vrijdag 2 oktober traden we voor het eerst aan tegen Barendrecht/IJsselmonde. Helaas miste de bord 1 speler van onze tegenstander, zodat Menno niet hoefde te spelen. 1-0
Na 40 minuten ga ik de stand eens opmaken. Hans op bord 8 staat een stuk voor door een fout in de opening van zijn tegenstander. Björn op bord 6 heeft een toren geslagen, maar zijn paard staat nog in. Op bord 7 geeft Peter op als een paard, loper en dame de aanval opent op f7 met de koning op g8. Dus ondanks het verlies van Peter, ziet het er goed uit. 1-1
Even later offert de tegenstander van Hans nog een stuk, zodat hij 2 stukken voor staat, maar hij laat zich pardoes mat zetten. 1-2
Nu begint het er toch penibel uit te zien met name omdat op de hogere borden het nog alle kanten uit kan. Gelukkig wint Jan v. Dijk op bord 3 om 21.50. Zo trekt hij de stand gelijk: 2-2
Op bord 5 staat Jeroen een pion voor, hoewel dit lastig te verzilveren is. Rick (bord 4) staat een stuk minder met een stuk minder. Terwijl Arjan (bord 2) goede kansen heeft om de winst naar zich toe te trekken. Björn staat inmiddels een kwaliteit voor en zet met een opgerukte pion zijn tegenstander murw. Zijn tegenstander geeft deze ongelijke strijd uiteindelijk op. 3-2
Jeroen krijgt een remiseaanbod en neemt dit aan, omdat hij niet verder komt, ondanks zijn extra pion. 3½ – 2½
Arjan komt in een lastig eindspel K+T+p vs K+T en berust in remise. 4-3
Rick heeft inmiddels zijn stand goed op weten te halen. Hij staat inmiddels een kwaliteit voor en door een luchtgaatje te creëren voor zijn koning, kan hij zijn tweede toren van de achterste rij weghalen. Met zijn 2 torens vrij geeft hij gemakkelijk mat. 5-3
Een goede start voor dit nieuwe team met een terechte, hoewel zwaarbevochten, uitslag.