Schaakvideo’ s

Nu het schaken in competitieverband de komende twee maanden stil ligt en op schaakgebied voor de meesten van ons (behalve de die-hards die de toernooien gaan afstruinen) de komkommertijd is aangebroken wil ik jullie wijzen op leerzaam schaakvermaak.

Op internet is er een schat aan gratis schaaklessen te vinden. Ik wil jullie wijzen op enkele youtube-kanalen met interessante, leuke en vooral leerzame schaakvideo’ s die ik zelf graag bekijk.

http://www.youtube.com/user/PowerPlayChess     Via deze link is een schat aan heldere en zeer leerzame video-analyzes te vinden van GM Daniel King.

http://www.youtube.com/user/STLChessClub

Dit is het videokanaal van de Saint Louis Chess Club met een groot aantal video’s van schaaktrainingen door grootmeesters op beginner, gemiddeld en gevorderd niveau

http://www.youtube.com/user/Chessexplained  Op dit youtube kanaal staan naast partijanalyses, heel veel snelschaakpartijen met ‘live’ commentaar van en door een IM.

 

Neem allemaal vooral eens een kijkje door op de links te klikken! En heb je interessante aanvullingen: laat het me weten!